Radio Bambi

Zvorničani posetili Sloveniju!

Delegacija opštine Zvornik boravila je u poseti opštini Sežana, u okviru obeležavanja Dana ove slovenačke opštine i tom prilikom razmotreni su budući koraci za saradnju u okviru postojećih pretpristupnih fondova EU. Delegacija opštine Zvornik boravila je od 23. do 25. avgusta u poseti opštini Sežana s ciljem da unaprede prijateljske odnose i upoznaju se o njenim znamenitostima i kulturno-istorijskim nasleđem, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine Zvornik.

Delegaciju su činili šef kabineta načelnika opštine Dušica Savić, šef opštinske Službe za javne nabavke, razvoj i međunarodnu saradnju Mila Knežević i direktor Gimnazije i Srednje stručne škole “Petar Kočić” Biljana Pisić. Tokom boravka u Sloveniji ugostio ih je načelnik Sežane Davorin Terčon. Savićeva je istakla da su u Sežani naišli na veoma topao prijem, iako dve opštine još nemaju potpisan protokol o bratimljenju.

Kneževićeva je najavila da je sledeći susret u okviru saradnje dve opštine dogovoren za februar 2014. godine, a odnosi se na pripremu projektnog predloga u okviru programa EU “Evropa za građane”. U okviru proslave Dana opštine Sežana na jednoj od bina predstavilo se Pozorište mladih Zvornik sa predstavom “Retromorfoza”.

Uspostavljanje saradnje između dve opštine inicirale su zvornička Gimnazija i SSŠ “Petar Kočić” i Srednja škola “Srećko Kosovel” iz Sežane, koje sarađuju od 2007. godine.

SRNA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!