Radio Bambi

Tortice sa kremom i lešnikom!

Potrebne namirnice – 1 patišpanj (kora od 5 jaja), 300 ml mleka, 1 vanil puding, 100 g putera ili 3-4 kašike umućene mlečne pavlake, 3 kašike šećera, 1 vanil šećer, 2-3 kašičice ekstrakta vanile, 100 g pečenog mlevenog lešnika, 4-5 kašika ‘Nutelle’ ili drugog krema, 2-3 kašike prah šećera. Priprema – Umutiti patišpanj pa ga ispeći u rerni.

Nafilovati ga sa ohlađenim kremom napravljenim od skuvanog pudinga sa šećerom u koji se umeša puter i ekstrakt od vanile (ostaviti 3-4 kašike za ukrašavanje). Na početku kore posuti lešnik i posuti ga sa prah šećerom. Savijati lagano rolat pa na polovini opet sipati lešnik posuti i njega prah šećerom. Uviti rolat do kraja i ostaviti ga sat vremena da se stegne.

Onda ga iseći na parčad širine 3 cm.

Svaku torticu okolo premazati ‘Nutellom’, pa je uvaljati u mlevene lešnike. Krem koji je ostao sipati u dresir kesu, pa naneti na gornji deo tortice. Na sredinu sipati malo lešnika ili staviti ceo pečeni lešnik.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!