Radio Bambi

12.000 koraka dnevno za savršenu liniju!

Mnoge dame su, posebno u letnjim danima, nezadovoljne svojim izgledom i žarko žele da skinu nekoliko kilograma. Ako nemate vremena ili volje da trčite i idete u teretanu, uvek možete da izaberete treću, lakšu i lepšu opciju – šetnju. Stručnjaci kažu da vam je 12.000 koraka dnevno dovoljno da dovedete liniju u red i osećate se ne samo zgodnije već i poletnije.

Pritom, računa se baš svaki korak koji napravite, ali bi bilo dobro da dva puta u toku dana ciljano šetate bržim tempom, i to minimalno po 20 minuta. Korake možete da merite pedometrom ili uz pomoć neke od mnogobrojnih aplikacija mobilnog telefona, kako biste u svakom trenutku znali da li ste blizu ispunjenja postavljenog cilja.

Šetnjom ćete pokrenuti mišiće, ali i cirkulaciju. Ubrzaćete metabolizam i sagoreti kalorije, osloboditi se nagomilane vode i imaćete više energije i snage.

Preporuka je i da jednom dnevno hodate uzbrdo, u šta se računa i penjanje uz stepenice. To je najbolji ‘atak’ na mišiće, jer postaju još aktivniji i moraju više da rade. Na duže staze, to će ih učiniti lepše oblikovanim.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!