Radio Bambi

Efikasne metode protiv celulita bez odlaska kod kozmetičara

Celulit je problem koji pogađa veliki broj žena širom sveta. On se često javlja kao neravnine na koži, koje podsećaju na pomorandžinu koru. Iako je celulit prirodna pojava, mnoge žene žele da smanje njegovu vidljivost i poboljšaju izgled kože.

Srećom, postoje prirodni tretmani koji mogu biti efikasni u borbi protiv celulita, a što je najbolje, možete ih primenjivati kod kuće, bez potrebe za odlaskom kod kozmetičara.

Hajde da vidimo o kojim tretmanima je reč.

Gelovi za celulit kao podrška u borbi protiv neravnina na koži

Gelovi koji tope celulit mogu biti korisni kod smanjenja vidljivosti narandžine kore. Ukoliko želite dobre rezultate, ovi gelovi obično sadrže aktivne, biljne sastojke koji pomažu u razgradnji masnih naslaga, poboljšavaju cirkulaciju i čvrstinu kože.

Prilikom upotrebe gelova za celulit, važno je pridržavati se uputstava proizvođača i nanositi gel na čistu i suvu kožu. Masirajte gel kružnim pokretima na problematičnim područjima dok se potpuno ne upije. Redovna upotreba gela za celulit, uz kombinaciju vežbanja i zdrave ishrane, može poboljšati izgled kože i smanjiti vidljivost celulita.

Masaža

Jedan od najpoznatijih prirodnih tretmana protiv celulita je masaža. Masaža može poboljšati cirkulaciju, razbiti masne naslage i poboljšati tonus kože. Za masažu protiv celulita možete koristiti različite tehnike. Jedna od njih je suva masaža četkom. Za ovu vrstu masaže potrebna vam je četka sa prirodnim vlaknima. Pre tuširanja, četkom blago masirajte problematična područja tela, kružnim pokretima prema srcu.

Ova tehnika može poboljšati cirkulaciju, ukloniti mrtve ćelije kože i podstaći razgradnju masnih naslaga. Možete se diviti svojoj glatkoj koži u ogledalu kada obučete slip gaćice modernih dezena.

Piling i obloge

Još jedan prirodni tretman koji može pomoći u borbi protiv celulita je korišćenje kafe kao pilinga.

Možete koristiti razne sastojke, a ovde ćemo pričati o kafi. Kofein koji se nalazi u kafi ima sposobnost da poboljša cirkulaciju i razgradi masne naslage. Možete napraviti jednostavan piling od kafe tako što ćete pomešati kašiku mlevene kafe sa kašikom kokosovog ulja.

Ovu smesu nanesite na problematična područja i masirajte nekoliko minuta. Nakon toga isperite toplom vodom. Redovno korišćenje ovog pilinga može poboljšati izgled kože i smanjiti vidljivost celulita.

Zeleni čaj je poznat po svojim blagodetima za kožu. On sadrži antioksidanse koji mogu smanjiti upalu i poboljšati izgled kože. Pored toga, zeleni čaj može pomoći i u sagorevanju masti. Možete koristiti zeleni čaj za pripremu obloga protiv celulita. Skuvajte šolju zelenog čaja i ostavite da se ohladi. Potopite čistu pamučnu tkaninu u čaj i stavite je na problematična područja kože. Ostavite oblog da deluje 15-20 minuta, a zatim ga uklonite. Redovno korišćenje ovih obloga može smanjiti vidljivost celulita i poboljšati tonus kože.

Vežbe kao ključni faktor u smanjenju celulita

Vežbanje je jedan od najefikasnijih načina da se smanji vidljivost celulita. Redovna fizička aktivnost pomaže u poboljšanju cirkulacije, sagorevanju masti i toniranju mišića. Kada se mišići ojačaju, koža postaje zategnutija i čvršća, čime se smanjuje vidljivost neravnina koje karakterišu celulit.

Vežbe koje su posebno efikasne u borbi protiv celulita su one koje kombinuju kardio trening i vežbe snage. Kardio trening, poput trčanja, brzog hodanja, biciklizma ili plesa, pomaže u sagorevanju kalorija i smanjenju masnih naslaga. Vežbe snage, kao što su čučnjevi, iskoraci, zgibovi ili podizanje tegova, ciljano deluju na mišiće i poboljšavaju tonus kože.

Takođe, vežbe koje uključuju aktivnosti poput pilatesa, joge ili treninga snage sa sopstvenom težinom mogu biti veoma korisne u jačanju mišića i oblikovanju tela. Ove vrste vežbi takođe poboljšavaju fleksibilnost, držanje tela i opšte stanje organizma.

Važno je napomenuti da je redovnost ključna kada je reč o vežbanju za smanjenje celulita. Najbolje je pronaći vrstu vežbanja koja vam odgovara i u kojoj ćete uživati, kako biste bili motivisani da je praktikujete redovno. Preporučuje se da se vežba najmanje tri do četiri puta nedeljno, uz kombinaciju kardio treninga i vežbi snage, kako biste postigli najbolje rezultate.

Namirnice koje su dobre za smanjenje celulita

Pored vežbanja i upotrebe gelova za celulit, ishrana igra važnu ulogu u borbi protiv celulita. Određene namirnice mogu pružiti ključne hranljive materije koje podržavaju zdravlje kože i smanjenje masnih naslaga. Evo nekoliko namirnica koje su posebno korisne:

Avokado: Ova voćka je bogata zdravim masnoćama koje hrane kožu i poboljšavaju njenu elastičnost. Takođe, avokado sadrži vitamine E i C koji su važni za zdravlje kože.

Spanać: Spanać je bogat hranljivim materijama poput vitamina A, C, E i K, kao i gvožđem i vlaknima. Ove supstance mogu poboljšati cirkulaciju, detoksikovati telo i smanjiti vidljivost celulita.

Maslinovo ulje: Ovo ulje je bogato antioksidansima i zdravim masnoćama koje hrane kožu. Takođe, maslinovo ulje može pomoći u smanjenju upale i poboljšanju elastičnosti kože.

Losos: Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama koje pomažu u smanjenju upale, poboljšavaju cirkulaciju i podržavaju zdravlje kože.

Borovnica: borovnica je još jedan prirodni sastojak koji može biti efikasan u borbi protiv celulita. Ova bobica bogata je antioksidansima koji pomažu u obnavljanju kože i jačanju kolagenskih vlakana. Možete napraviti masku od borovnica tako što ćete izgnječiti šaku svežih borovnica i pomešati ih sa kašikom jogurta. Nanesite masku na problematična područja i ostavite da deluje 15-20 minuta, a zatim je isperite. Redovno korišćenje ove maske može poboljšati teksturu kože i smanjiti vidljivost celulita.

Važno je napomenuti da ove namirnice treba uključiti u balansiranu ishranu, zajedno s drugim svežim voćem, povrćem, celovitim žitaricama i nemasnim izvorima proteina. Voda takođe ima važnu ulogu u održavanju hidriranosti kože i eliminisanju toksina iz organizma, stoga je važno unositi dovoljne količine vode svakodnevno.

Zaključak

U borbi protiv celulita, kombinacija prirodnih tretmana može biti veoma efikasna. Vežbanje, korišćenje gelova za celulit i pravilna ishrana su ključni faktori za smanjenje vidljivosti celulita i poboljšanje izgleda kože.

Redovnost i strpljenje su važni, jer rezultati mogu biti postepeni. Takođe, važno je imati realna očekivanja i biti svestan da celulit može biti normalan deo tela, ali da se njegova vidljivost može smanjiti. Integracija ovih prirodnih tretmana u svakodnevni životni stil može doneti pozitivne promene i očuvati zdravlje i lepotu kože.

Jedna od najvažnijih stvari koje treba imati na umu prilikom korišćenja prirodnih tretmana protiv celulita jeste da rezultati mogu biti individualni i da neće kod svakog svaki tretman dati iste rezultate.

Takođe, važno je napomenuti da prirodni tretmani nisu zamena za zdrav način života koji uključuje pravilnu ishranu i redovnu fizičku aktivnost. Integracija ovih tretmana u celokupan zdravstveni režim može pomoći u smanjenju vidljivosti celulita i poboljšanju izgleda kože.

Ukratko, prirodni tretmani mogu biti efikasne metode protiv celulita koje možete primenjivati kod kuće, bez potrebe za odlaskom kod kozmetičara. Masaža, gel, korišćenje kafe kao pilinga, maska od borovnica, oblozi od zelenog čaja samo su neke od metoda koje možete isprobati. Redovnost i strpljenje su ključni faktori za postizanje željenih rezultata.

Uz pravilan pristup i kombinaciju sa zdravim životnim stilom, ovi prirodni tretmani mogu pomoći u smanjenju vidljivosti celulita i očuvanju glatke i lepe kože.

Srbijanka Stanković / Radio Bambi

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!