Radio Bambi

Koncert grupe Regina u Vlasenici!

Regionalna pop-rok grupa Regina održaće svoj koncert u Vlasenici. Ova grupa je osnovana 1989. godine u Sarajevu. Osnivači grupe su bili Aleksandar Čović, Boris Milijaš, Bojan Milijaš i Goran Lučić. Prvi album izdali su 1990. godine nakon što su im se pridružili Davor Ebner i Bojan Milićević.

Tekstove za grupu piše gitarista Aleksandar Čović (poznat i kao Aca Regina), a prvi uzor im je bio irski ‘U2’. Regina je bila popularna u celoj bivšoj zajedničkoj državi. Početkom rata na prostoru iste, Čović i Milićević su grupu između 1992. i 1999. godine vodili u Beogradu, a zatim je, nakon jedanaest albuma, raspuštena.

Čović, Ebner i Milićević se ponovo okupljaju 2006. godine, a pridružuje im se basista Denis Čabrić. Povratnički album je bio ‘Sve mogu ja’. Od 2007. do 2009. godine su bili na stalnoj turneji, uz 200 koncerata širom Balkana. U julu 2007. godine su otvorili koncert ‘Rolingstonsa’ u Budvi. Regina je potom predstavljala BiH na ‘Pesmi Evrovizije 2009. godine sa pesmom ‘Bistra voda’ i u finalu se plasirala na 9. mesto.

Regina postaje trio 2016. godine, nakon smrti basiste Čabrića, što im je bio ogroman gubitak.

Februara 2017. godine objavili su album ‘U srcu’.

Vlasenička publika će uživati u njihovim legendarnim hitovima ‘Ružo moja’, ‘Ljubav nije za nas’, ‘Grade Moj’, ‘Niko Nikada’, ‘Jedino Moje’, ‘Godine Lete’, ‘Medene curice'…

Koncert grupe Regina u Vlasenici će biti održan u u kino sali Kulturnog centra, u četvrtak 17.05. u 20 časova. Cena ulaznice je 8 KM, a uz kupljenu ulaznicu dobijate najnoviji CD grupe Regina.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!