Radio Bambi

Najčešće mi govore: ‘Deda, daj pare!’

Halid Bešlić važi za jednog od najpopularnijih pevača na našim prostorima. Njegove pesme vole i mlade i stare generacije, a zbog svoje skromnosti omiljen je mnogima širom regije. Polako i sigurno priprema veliki koncert u Beogradu koji je zakazan za 8. maj u Sava centru.

Pevač je često isticao kako je punim plućima počeo da živi tek kada je pre tri i po godine postao deda blizancima Lamiji i Belmin-Kanu. Danas, kada je u 64. godini, na vrhuncu karijere, slobodno vreme najradije provodi upravo sa naslednicima svog sina Dine, kojem zbog poslovnih obaveza nije mogao da pruži svu pažnju tokom odrastanja.

-“Još su mali. Oni su u fazi kada znaju da im deda nešto peva, ali ne znaju šta peva. Samo ponavljaju: ‘Deda peva, deda peva’. Svaki dan sam s njima bar sat-dva ili tri. Živim u stanu pored sina, deli nas zid. Ujutro uglavnom odem kod njih na kafu i onda unučići dođu i skaču po meni. Pričaju, trče, ma svašta nešto. Mogu sve da rade, pa čak i na glavi da mi dube. Najčešće mi govore: ‘Deda, daj pare’. Videli su pare, ali ne znaju šta je to. Smešno je kad nakon druženja s njima krenem kući, a oni iznenada kažu: ‘A gde su pare’? Unuka je više talentovana za ples. Ako bi se jednog dana odlučili za muziku, ne bih se protivio i maksimalno bih ih podržao. Ali, nikada ih ne bih prisiljavao ili terao na to zato što se ja bavim pevanjem. Bitno mi je da im nametnem školovanje i da se što više obrazuju, a ostalo će samo doći u životu. Sve je stvar sudbine”, – kaže Bešlić.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!