Radio Bambi

Najzdraviji orašasti plod!

Orašaste plodove možemo da pronađemo u svim bolje snabdevenim marketima. Kada bismo morali da odaberemo samo jednu vrstu orašastih plodova koju ćemo konzumirati, to bi svakako trebalo da budu indijski oraščići, jer su prava riznica zdravlja. Jedna šaka indijskih oraščića zadovoljiće čak 98% preporučene dnevne potrebe za bakrom.

Iako se može činiti čudnim da konzumirate bakar, on je vrlo važan za proizvodnju melanina, koji je vrlo važan za proizvodnju pigmenata kože i kose. Indijski oraščići takođe su bogati gvožđem i magnezijumom, koji su ključni za održavanje zdravih kostiju.

Baš kao i većina orašastih plodova, indijski orasi su odličan način da zadovoljite dnevnu potrebu vašeg organizma za proteinima.

Jedna šaka indijskih oraščića sadrži čak 5 grama proteina, pa su čak i male porcije vrlo korisne i bogate nutrijentima.

Takođe, indijski oraščići su odlična grickalica nakon vežbanja. Verovatno ste već čuli da su indijski orasi među najmasnijim orašastim plodovima, ali važno je razumeti o kakvim mastima se radi. Čak 82 odsto ovih masnoća zapravo su nezasićene masne kiseline, od čega je 66% mononezasićenih. Drugim rečima, radi se o vrlo zdravim mastima koje smanjuju rizik od raznih srčanih oboljenja.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!