Radio Bambi

Ovo povrće je najbogatije vitaminom C!

Svi znaju da su limun i pomorandža voće sa najviše vitamina C. S druge strane mnogi ne znaju da određeno povrće ima više vitamina C od citrusa. U ovom tekstu saznajte koje to povrće sadrži vitamin C.

Paprika je broj jedan kada je u pitanju obilje vitamina C. U 100 grama crvene i žute paprike nalazi se 190 miligrama vitamina C, što je skoro četiri puta više nego u pomorandžama.

Brokoli je bogat različitim hranljivim sastojcima, ali i vitaminom C. Samo 100 grama brokolija dovoljno je da u organizam unesete oko 90 miligrama vitamina C. Ovo je pravi izvor zdrave hrane.

Kelj je bogat vitaminima A i C i vlaknima, a kada je vitamin C u pitanju, na svega 67 grama kelja ima čak 80,4 mg ovog vitamina. U narodnoj medicini, sveži listovi kelja stavljaju se na bolesne zglobove i čireve, a sok od ovog povrća se preporučuje osobama koje pate od stomačnih tegoba.

Karfiol može da se jede svež, ali i kao dodatak salati ili jelu, a u svoju ishranu trebalo bi da ga uvrstite zato što na 100 grama karfiola ima čak 70 miligrama vitamina C.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!