Radio Bambi

Prirodna rešenja za ‘kesice’ ispod očiju!

Uporno se i neželjeno pojavljuju, a vrlo teško uklanjaju. “Kesice” ispod očiju niko ne voli, jer nam lice čine izmučenijim, ali, na sreću, postoje prirodna rešenja za njihovo eliminisanje. Stavljajte obloge od čaja žalfije, naizmenično tople i hladne.

Jednu kašičicu listova žalfije prelijte sa 100 ml vrele vode, poklopite i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Procedite, pa pola količine ohladite, a pola zagrejte. Pre spavanja, ispod očiju i na kapke naizmenično stavljajte tupfere natopljene toplim, odnosno hladnim čajem.

Takođe, možete da pomešate dve kašičice pavlake sa kašičicom izgnječenog peršunovog lišća, pa ovom smesom namažite predeo ispod očiju. Ostavite da deluje pola sata, pa isperite hladnom vodom.

Od peršuna možete da napravite i obloge, tako što ćete sveže listove sitno iseckati, staviti na kapke i ispod očiju, prekriti vlažnim tupferom i oprati hladnom vodom posle 15 minuta.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!