Radio Bambi

Sex, najbolje troši kalorije!

Seks je dobar za borbu protiv stresa te je itekako koristan kada je u pitanju održavanje telesne figure. Za vreme seksa, zavisno od pozicije, aktivirani su gotovo svi mišići nogu, ruku, ramena i stomaka. Tajna efektne potrošnje kalorija je vrući seks, tvrde seksolozi, 150 kalorija potroši se u pola sata seksa, dok ‘divlji’ troši čak i do 350 kalorija što odgovara potrošnji u pola sata trčanja.

Savet seksologa jeste da, ukoliko parovi žele seksom održavati figuru, moraju svoje seksualne aktivnosti produžiti na najmanje 15 minuta. Jedna od poza koja najviše aktivira mišiće muškaraca je tradicionalna misionarska. Dok je na svojoj partnerki on se održava rukama i nogama i tako balansira da ne bi prignečio i povredio partnerku. To podrazumeva pokretanje različite veće ili manje grupe mišića, uključujući i one u području abdomena, kao i sagorevanje kalorija.

Vrlo je čest slučaj da žene koje ne mogu postići orgazam ukoliko sednu na svog partnera i tako kontrolišu penetraciju lako dostižu vrhunac. Međutim, žene takođe moraju naučiti kontrolisati svoj orgazam i održati se na partneru što je duže moguće, jer na ovaj način aktiviraju mišiće ramena, ruku i butina. Ukoliko se žene pozicioniraju tako da im stopala dodiruju krevet, ili pod, aktiviraće gotovo sve postojeće mišiće u telu.

Stručnjaci naglašavaju kako je seks ultimativna telesna vežba i preporučuju da se praktikuje tri do pet puta tokom radnog vremena te jednom ili dva puta dnevno vikendom. Po 15 minuta strastvenog ljubljenja ujutro, popodne i uveče, triput nedeljno, sagoreva oko 100 kcal na dan. To je 36.500 kcal na godinu, što je jednako gubitku od oko 4,5 kilograma.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!