Radio Bambi

Zašto treba da jedete cimet i med?!

Ujutro ili pred spavanje, tokom dana ili bilo kada, nećete pogrešiti ako konzumirate med pomešan sa cimetom. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila da je med vrlo efikasan u lečenju raznih bolesti, a u kombinaciji s cimetom, med postaje ‘smrtonosno oružje’ protiv virusa, visokog holesterola i šećera, loše probave, te drugih neprijatelja našeg zdravlja.

Možda zvuči neverovatno, ali mešavina meda i cimeta zaista leči skoro sve bolesti.

Holesterol

Osobe koje imaju povišen holesterol treba odjednom da popiju 4,5 dl čaja po izboru, u koji su prethodno dodate dve kašičice meda i tri kašičice cimeta. Već posle dva sata nivo holesterola u krvi smanjiće se za 10 odsto.

Infekcija mokraćnih puteva

Ko pati od infekcije mokraćnih puteva, treba da pije čašu mlake vode, u kojoj su razmućene dve kašičice cimeta i kašičica meda, ujutru i uveče, dok traje infekcija.

Loše varenje i nadutost

Kod lošeg varenja i bolova u stomaku praćenih nadutošću treba pomešati dve kašičice meda i kašičicu cimeta. Mešavina uzeta neposredno pre jela smanjuje kiselinu i nadutost u želucu, a pomaže varenju, čak i najteže hrane.

Prehlada

Ako patite od prehlade, uzmite jednu veliku kašiku meda sa jednom četvrtinom kašike cimeta. Uzimajte to tri dana. Ovo će rešiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa.

Imuni sistem

Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa

Artritis

U čaši vruće vode promešajte dve velike kašike meda i jednu kašičicu cimeta u prahu. Popijte to ujutro i uveče. Kod redovnog konzumiranja može pomoći izlečenju čak i hroničnog artritisa.

Infekcije žučne kese

U čaši mlake vode promešajte dve velike kašike cimeta u prahu i jednu kašičicu meda. Pijte to svaki dan. Ovo će uništiti mikrobe u žučnoj kesi.

Srčane bolesti

Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Namažite je na hleb umesto marmelade i jedite to redovno za doručak. Ovo će smanjiti nivo holesterola u arterijama i sprečiti srčani udar.

Kontinuirana upotreba meda jača imunološki sistem, a pre svega bela krvna zrnca, važna za borbu sa bakterijama i virusima koji napadaju organizam.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!