Radio Bambi

Ima propusta koje ekipa ne sme da dozvoli!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković nije bio zadovoljan posle pobede nad Litvanijom. ‘Orlovi’ su sinoć slavili u Vilnjusu sa 2:1, u meču šestog kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Tumbaković je novinarima posle duela rekao da se neke greške ponavljaju i da neće imati strpljenja za takve stvari.

-“Ima mnogo negativnih stvari o kojima ćemo morati veoma ozbiljno da razmislimo. Kako smo sve više zajedno, ne postoje neke stvari koje mogu da tolerišem. Bez obzira na rezultat. Ima propusta koje ekipa sa ozbiljnim ciljevima ne sme sebi da dozvoli”, – rekao je Tumbaković.

Ovim trijumfom srpski tim je zadržao treću poziciju na tabeli grupe B i sada ima samo bod od drugoplasirane Portugalije, koja je izgubila od Ukrajine istim rezultatom.

-“Još smo daleko. Taj bod je jako daleko. Čudo od nas zavisi. Moramo da pobeđujemo. Pobeda Ukrajine je bila za očekivati, baš je ozbiljna ekipa. Portugal je takmičarska ekipa, ali kada naiđe na nekog ravnog… Bilo je za očekivati da bude tesan rezultat, znajući Ukrajinu”, – rekao je Tumbaković.

Selektor je rekao i da se osetila nervoza po primljenom pogotku.

-“Naravno da je bilo nervoze. Kod 2:0 je trebalo da privedemo kraju utakmicu. Pala je koncentracija, primili smo gol i celu utakmicu doveli u pitanje. Nije dobro da primamo golove, posebno od slabijih ekipa, da budemo objektivni”, – dodao je Tumbaković.

Dva meča su ostala do kraja kvalifikacija i ukoliko Srbija pobedi u oba (Luksemburg i Ukrajina kod kuće), a Portugalija neočekivano ispusti bod(ove) protiv Litvanije ili Luksemburga, Srbija će se plasirati na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!