Radio Bambi

Odigrali smo jednu od boljih utakmica! (Video)

Fudbaleri Partizana savladali su u Nur Sultanu (Kazahstan) ekipu Astane rezultatom 2:1. Utisak je da su crno-beli u većem delu meča učinili da dugogodišnji učesnik evropskih takmičenja i prvak Kazahstana izgleda kao, bar za klasu, slabija ekipa. I pored raznih taktičkih zamisli i postulata, do prvog gola se došlo boljim snalaženjem nakon kornera.

Istina, korner je izboren nakon dobrog presinga na zadnju liniju. Milimetri, dobra sudijska odluka i nalaženje na pravom mestu u pravo vreme rezultovali su golom Umara Sadika. Domaća ekipa često je grešila, pa je usledio period dominacije Partizana. Natho i Sadik su jednu od tih grešaka pretvorili u prednost od 2:0, a prava šteta je što srpska ekipa nije postigla bar još jedan gol, pošto su veoma izgledne prilike propustili Suma, Tošić i kasnije Marković, dok su Sadika ofsajd i dobra reakcija pomoćnog sudije sprečili da postigne het-trik.

Astana je uspela da postigne gol u finišu meča, kada je Sigurjonson sjajno šutirao sa distance i matirao Stojkovića.

Crno-beli su ostali pribrani i odbranili se do poslednjeg sudijskog zvižduka. Partizan je uspeo da upiše veliku i jako bitnu pobedu, kako za sebe, tako i za srpski fudbal, ali neizbežno je zameriti to što nisu iskorišćene brojne šanse da se meč uveliko reši, već je dozvoljeno da se uđe u neizvesnu završnicu.

Do kraja ovog dela takmičenja ostalo je još četiri utakmice i daleko od toga da je nešto gotovo i rešeno.

U nastavku pogledajte snimak konferencije za štampu nakon odigrane utakmice u Kazahstanu.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!