Radio Bambi

Ludnica u Dortmundu, Verder prošao na penale!

Drama za pamćenje i verovatno utakmica sezone! Barem u Nemačkoj, ako ne Evropi! Borusija iz Dortmunda eliminisana je u osmini finala ‘DFB kupa’, pošto je posle penala na Vestfalenu bolji bio Verder iz Bremena. Bilo je svega noćas u Dortmundu. Poveli su gosti golom Milota Rašice u petom minutu, ali se na odmor otišlo nerešenim rezultatom pošto je Marko Rojs poravnao u trećem minutu nadoknade vremena prelepim golom iz slobodnog udarca sa 17 metara.

Nakon toga, Rojs ostaje na klupi (iz nepoznatih razloga), te je i to razlog nedostatka kreativnosti u završnici napada Borusije. Posle 1:1 u 90 minuta krenuli su dramatični i uzbudljivi produžeci.

U dodatnih 30 minuta zaigrao je i veteran Klaudio Pizaro, a u smiraj prvog produžetka Kristijan Pulišić doveo je domaćina u prvo vođstvo na meču. Činilo se tada da Verder više nema šta da traži na Vestfalenu, da ih je Pulišić psihološki ubio, kad ono… Prava drama tek je krenula.

Kofelt je posegnuo za najiskusnijim igračem kog ima na klupi, za legendarnim Klaudiom Pizarom. A Pizaro u 108. minutu kao u najboljim danima. Teško je opisati takve minijature. Primio je jednu tešku loptu, a zatim i pogodio mrežu “Milionera”.

U drugom produžetku na scenu stupa naš stari znanac, sudija Feliks Brih. Svi se dobro sećamo utakmice Srbija-Švajcarska na prethodnom ‘Mundijalu’. Frka oko nemačkog arbitra, gužva, kartoni… Šta se zbilo? Brih nije video čist slobodan udarac za Verder. Brun Larsen je igrao rukom i tako započeo napad. Maks Filip probio po boku, poslužio Ašrafa Hakimija i to je 3:2. Ali to nije sve, da pravda bude zadovoljena, debitant na golu Dotmunda, madi Ušlegel užasno reaguje u 119. minutu meča.

Posle udarca napadača Harnika, lopta mu prolazi kroz ruke za vrhunac drame, a to su penali.

Praktično je penal rulet rešen posle dve serije. Alkaser i Filip su promašili udarce sa bele tačke, a Pizaro i Egstajn su pogodili i tu prednost od dva gola Verder je sačuvao, pošto Zeleni nisu promašili nijedan udarac.

Tako su u četvrtfinale, posle Hambrugera, Hajdenhajma i Paderborna, prošli i fudbaleri Verdera iz Bremena.

Radio Bambi / S@š@ Pantić

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!