Radio Bambi

19 novozaraženih, preminuo muškarac iz Bijeljine!

U bolničkom karantinu u Bijeljini trenutno je smešteno 14 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom i za sada su stabilni, a do sada je na virus korona u ovom gradu testirano 1.926 ljudi. Zdravstveni radnici, koji su bili pozitivni na virus korona, na prvom retestu su negativni, a danas je urađen i drugi retest, te se očekuje da će se vratiti na posao u narednih pet do sedam dana.

-“Apelujem na sve nas da koristimo maske, držimo preporučenu fizičku distancu i da redovno peremo i dezinfikujemo ruke. Takođe, svako okupljanje sa većim brojem ljudi vodi nas sve u veliki rizik, tako da apelujem da se ne opuštamo, kako bismo imali pod kontrolom epidemiološku siuaciju”, – poručila je dr Aleksandra Radojčić, infektolog u bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini.

Na pitanje novinara, da li među pozitivnim osobama ima i dece, dr Radojčić je rekla da među 160 aktivnih slučajeva virusa korona ima dvoje dece od šest i osam godina, koja imaju dobru kliničku sliku bez simptoma i tegoba.

Prema novim informacijama koje je objavio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, u protekla 24 časa testirano je 110 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod 19 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 11 muških i 8 ženskih osoba, od kojih je tri mlađe, 14 srednje i dve osobe starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 13 osoba je iz Banjaluke, 3 iz Prnjavora i po jedna iz Кozarske Dubice, Кotor Varoša i Кneževa.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje živorne dobi iz Bijenjine.

Do sada je u Srpskoj potvrđeno 3.204 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 139 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.663 osobe, a testirano je ukupno 41.891 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 184, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 47, a u opštim bolnicama 137.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.503 osoba, a nadzor je završen kod 39.541 osoba.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!