Radio Bambi

Bez dogovora oko Autobuske stanice?! (Video)

U Bijeljini je prošle nedelje ozvaničen početak radova na izgradnji nove Autobuske stanice na mestu nekadašnje železničke stanice. Očekuje se da stanica bude izgrađena do proleća naredne godine. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je sa saradnicima i medijima obišao ovu lokaciju i tim povodom izjavio da do dogovora sa vlasnikom “Semberija transporta” nije došlo, ali da će on moći da se javi na javni poziv nakon izgradnje nove Autobuske stanice, tako da će moći da je dobije na zakup i korištenje.

S druge strane vlasnik “Semberija transporta”, Pantelija Mitrović, tvrdi da ga Mićić nikada zvanično nije pozvao na razgovor.

Ukoliko se ne postigne dogovor gradonačelnika Mićića i vlasnika “Semberija transporta”, vrlo je moguće da će Bijeljina od naredne godine imati dve Autobuske stanice.

Nova stanica će se prostirati na oko 10.000 kvadratnih metara, a površina objekata koji će biti izgrađeni (glavne zgrade, dolaznih i odlaznih perona i pratećih zgrada) iznosiće više od 1.300 kvadratnih metara. Vrednost radova je procenjena na 3.2 miliona maraka, od čega je dva miliona obezbeđeno iz kredita, a 1,2 miliona iz gradskog budžeta.

-“Izgradnja nove Autobuske stanice je predviđena planskim dokumentima usvojenim ranije, a planira se i izgradnja ulice do nove stanice iz pravca Centra za visoko obrazovanje koja će biti direktna veza sa obilaznicom. Sem toga, na mestu perona sadašnje Autobuske stanice planirana je izgradnja javne garaže na više nivoa”, – najavljuje gradonačelnik Mićić.

-“Što se tiče izgradnje nove stanice, nikada nisam dobio poziv od gradonačelnika da zvanično razgovaramo o izmeštanju ove stanice na novu lokaciju. Mi smo vlasnici stanice i stanicom upravljamo već 45 godina. Javno pozivam gradonačelnika da me pozove, da razgovaramo kao ljudi u normalnim okolnostima i da se pokušamo dogovoriti”, – rekao je Mitrović novinarima.

Osvrnuo se i na Mićićeve najave da će na sadašnjoj lokaciji Autobuske stanice biti izgrađena javna parking garaža. Mitrović kaže da to može, ali samo ako se zadovolje njegovi zahtevi.

-“Javna parking garaža ovde neće biti dok ja to ne kažem. Znači, ja ću se baviti ovim poslom dok se neke druge okolnosti ne stvore. Oni neka upravljaju novom stanicom. Ja imam 80 zaposlenih radnika i ne pada mi na pamet da izađem sa svoje lokacije. Mi smo vlasnici 1/1 ove lokacije i da plaćamo zakup te neke nove stanice, pa nijedan normalan čovek u poslovnom svetu to neće uraditi”, – kaže Mitrović.

-“Jedini prihvatljiv dogovor je da mi dobijemo na korištenje novu autobusku stanicu bez nadoknade. Neću plaćati drugom kiriju, a da izađem iz svog vlasništva. Mi ovde pravimo javnu parking garažu i građani Bijeljine dobijaju višestruko. Znači, nemate autobuse u centru grada, dobijamo parking garažu, mi koristimo novu Autobusku stanicu. Ne treba mi vlasništvo, koristimo je dok radimo. Uslov javnog poziva i tendera, da se zakupljuje, ne pada mi na pamet”, – izričit je vlasnik “Semberija transporta”.

Mitrović je upozorio da će nastati haos i za putnike i za prevoznike ukoliko u gradu budu radile dve Autobuske stanice. Pogledajte video prilog.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!