Radio Bambi

Crna Gora ovoga leta otvara granice za turiste!

Predsednik Asocijacije turističkih agencija Crne Gore Orhan Hodžić rekao je da je dobro što će, za razliku od prošle godine, Crna Gora ovoga leta otvoriti granice za turiste. Ističe da odavno nije bilo veće intresovanje ruskih turista za Crnu Goru, ali je kako kaže, problem avio-povezanost.

-“Nijedna od tih avio-kompanija koje najavljuju letove neće leteti u kapacitetima u kojim imamo potrebu. Cene letova su visoke i kreću se od 600 do 1.000 eura”, – rekao je Hodžić tokom gostovanja u tv programu Javnog servisa Crne Gore.

-“Leto je pred nama. Pohvalno je što smo za razliku od prošle godine otvorili granice i to je jako dobro, jer ćemo bar komšijama omogućiti da dođu. Prošle godine smo zatvorili granice i kad smo podvukli crtu, nismo ništa imali od toga”, – naveo je Hodžić.

Interesovanje turista iz komšiluka za letovanje u Crnoj Gori je ogromno.

Iako hoteli još uvek ne mogu da se pohvale velikim brojem rezervacija, sa privatnim smeštajima je sasvim druga priča. Rasprodali su gotovo sve rezervacije do septembra.

Iz susednih zemalja u Crnu Goru turisti će moći ući bez bilo kakvih dodatnih ograničenja, dok će za turiste koji dolaze iz nekih stranih destinacija biti potreban negativan PCR test. Koje zemlje su na toj listi, biće poznato do kraja maja, kada zvanično počinje turistička sezona.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!