Radio Bambi

Jedan radnik poginuo, devetoro povređeno!

Iz još uvek neutvrđenih razloga, sinoć oko 21:30h došlo je do jake eksplozije u Rafineriji u Brodu, u kojoj je jedan radnik poginuo, a devetoro povređeno. -“Eksplodiralo je ‘postrojenje 04’. Sve vatrogasne jedinice su bile angažovane kako bi gasile i lokalizvale požar. Usled eksplozije, devet radnika je povređeno, jedan radnik je poginuo”, – rekao je načelnik opštine Brod Ilija Јovičić.

Situacija je pod kontrolom, a pisanja pojedinih medija da su nadležne službe naredile građanima koji žive u blizini Rafinerije da se sklone, jer u oblaku dima ima štetnih čestica po zdravlje, Јovičić je demantovao.

-“U Bolnicu ‘Sveti apostol Luka’ u Doboju primljeno je šest pacijenata koji su povređeni u eksploziji u rafineriji u Brodu, od kojih je pet sa lakšim povredama zadržano na opservaciji, dok je jedan pušten kući”, – rekao je doktor Zoran Blagojević. -“Za sada su lake telesne povrede nastale udarcima i komadićima krhotina stakla .Oni su stabilni i van životne opasnosti. Danas će biti završene dijagnostičke procedure”, – izjavio je Blagojević novinarima. On kaže da su radnici upućeni na radiološku obradu, ultrazvučne preglede abdomena, pregled neurolaga.

Načelnik opštine Brod Ilija Јovičić, koji je obišao radnike u dobojskoj bolnici, izrazio je saučešće porodici nastradalog radnika Ljube Patkovića (33) iz Žeravca.

On je zadovoljan što su ostali radnici dobro i očekuje da će u toku dana biti pušteni kući.

-“Radi se o grupi radnika koji su radili na pogonu i koji su u međuvremenu intervenisali na sprečavanju dalje havarije”, – izjavio je Јovičić novinarima.

On je zahvalio čelnicima opština Modriča, Derventa i Slavonski Brod (HR), koji su izrazili spremnost da pomognu. Јovičić je rekao Srni da je nakon sinoćnje eksplozije u Rafineriji nafte vatra brzo ugašena i da je treća smena ušla u pogone da radi sa jednim časom zakašnjenja. Prema njegovim rečima, ovakve situacije nažalost nisu retke u rafinerijama. On je dodao da će uzroci i posledice eksplozije u Brodu biti poznati kasnije.

Iz policije navode da je jutros počeo uviđaj kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Nakon požara u Rafineriji nafte Brod, kvalitet vazduha u Brodu je u granicama normale i nema opasnosti po zdravlje stanovnika ove i susednih lokalnih zajednica, saopšteno je iz “Optima grupe”, u čijem sastavu posluje Rafinerija. U saopštenju se ističe da je formirana operativna komisija za lokalizaciju i uklanjanje posledica havarije.

-“Službena komisija je pristupila istraživanju razloga nastalog incidenta i određivanju razmera posledica. Rezultati rada komisije biće objavljeni naknadno”, – navode iz “Optima grupe”.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!