Radio Bambi

Naše jedinstvo i jaka Srpska smetaju Govedarici i Ivaniću!

Predsedavajući Kluba poslanika ‘SNSD-a’ u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Staša Košarac, pozvao je predsednika ‘SDS-a’ Vukotu Govedaricu da prizna rezultate izbora i prestane sa širenjem neistina i mržnje prema političkim protivnicima u Republici Srpskoj. -“Svima u Republici Srpskoj jasno je da je poražena politika mržnje, podela i napada na institucije Republike Srpske. Ogromnom broju funkcionera ‘SDS-a’ jasno je da su Govedarica i njegovi najbliži saradnici vodili pogrešnu i gubitničku politiku, koju su građani žestoko kaznili na izborima. Svima je jasno da je takva politika propala, osim Govedarici i njegovoj šefici američkoj ambasadorki u BiH Morin Kormakovoj”, – rekao je Košarac u izjavi za Srnu.

Komentarišući ocene predsednika ‘SDS-a’ o neregularnosti izbora, Košarac je upozorio da Govedarica vrlo dobro zna ko je na terenu pokušavao da kupuje glasove i radi druge nezakonite radnje u okviru izbornog procesa. S tim u vezi, on je podsetio na činjenicu da je policija u Istočnom Sarajeve uhvatila dva ‘SDS-ova’ ‘bugarska voza’.

-“U nekim opštinama Istočnog Sarajeva, ‘SDS’ nije stigao da dolare koje su dobili za kupovinu glasova pretvori u domaću valutu. Govedarica i Kormakova sve ovo dobro znaju, baš kao što im je jasno da su poražene njihove opasne političke namere prema Republici Srpskoj. To dvoje gubitnika do Nove godine će biti politička prošlost”, – poručio je Košarac.

On je dodao da će pobeda ‘SNSD-a’ na svim izbornim nivoima značiti dodatno političko i ekonomsko jačanje Republike Srpske, kao i promenu politike i pozicije srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama vlasti u Sarajevu.

-“Mi ćemo obezbediti neophodno političko jedinstvo institucija Republike Srpske i srpskih predstavnika u Sarajevu i time ojačati poziciju Republike Srpske. To je ono što strašno smeta Govedarici, Ivaniću i svima koji su u protekle četiri godine u Sarajevu radili protiv Republike Srpske i srpskog naroda”, – zaključio je Košarac.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!