Radio Bambi

Kada će zvanično biti saopšteno ime mandatara?!

Premijerka Republike Srpske i buduća predsednica Srpske, Željka Cvijanović, danas je na sednici Vlade predala ovlaštenja potpredsednici Vlade Srebrenki Golić. Cvijanovićeva je navela da će u utorak, 20. novembra, nakon što bude završeno polaganje zakletvi u Narodnoj skupštini Srpske, biti zvanično saopšteno ime mandatara za sastav nove Vlade, kako bi mogao početi da obavlja konsultacije.

-“Ogroman deo konsultacija u globalu je obavljen i ostaje još da se radi na određenim pojedinostima”, – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da su sve politike već utvrđene.

-“Sigurna sam da ćemo imati brzo, efikasno i jednostavno formiranje izvršne vlasti”, – naglasila je Cvijanovićeva.

-“Na današnjoj sednici Vlade konstatovano je da to treba da se dogodi uskoro. Ministri koji ostaju, ali i oni koji neće ostati u Vladi Srpske, moraju da budu na usluzi kolegama da bi tranzicioni period prošao bezbolno”, – navela je Cvijanovićeva.

Kaže da su oni tim i ne očekuje probleme.

-“Predloženi mandatar Radovan Višković učestvovao je u donošenju određenih politika i kao šef Kluba poslanika ‘SNSD-a’ uspešno je sarađivao sa Vladom”, – kaže Cvijanovićeva.

Podsetila je da je sačinjen budžet Republike Srpske za narednu godinu i da je sve ostalo pripremljeno.

-“Idemo u izbor Vlade, a nakon toga u usaglašavanje strateških dokumenata i tu nema zastoja”, – poručila je Cvijanovićeva.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!