Radio Bambi

Nova optužnica za zločine u Vlasenici!

Sud BiH danas je potvrdio još jednu optužnicu za ratne zločine u Vlasenici. Optužnica tereti Simu i Zorana Stupara, te Zorana i Gorana Tešića da su počinili krivično delo ‘zločin protiv čovečnosti’.

U optužnici se navodi da su ova četiri lica od aprila do kraja septembra 1992. godine na području opštine Vlasenica učestvovala u progonu bošnjačkog civilnog stanovništva, drugim teškim oduzimanjem fizičke slobode suprotno osnovnim pravilima međunarodnog prava i drugim nečovečnim delima slične prirode.

Simo Stupar, Zoran Stupar i Goran Tešić osumnjičeni su kao pripadnici rezervnog sastava Stanice javne bezbednosti Vlasenica (SJB), a Zoran Tešić kao pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS).

Optužnica je podignuta u oktobru ove godine, a potvrđena je danas.

Kako saznajemo, optuženi se terete za navodne zločine koji su počinjeni nad civilima naselja Džamdžići, Alihodžići, i Gradina. Tužilaštvo BiH će navode optužnice dokazivati pozivanjem 89 svedoka i tri stručna veštaka, te prilaganjem oko 200 materijalnih dokaza.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!