Radio Bambi

Olujno nevreme i poplave u Zadru! (Video)

Grad Zadar je poplavljen, a gradske službe ispumpavaju odvode i podrumske prostorije zgrada, potopljene su ulice, a kiša još uvek pada. Gradske službe upozoravaju da voda nije za piće. Sve je uzrokovala jaka kiša praćena olujnim nevremenom. Od 8:00 do 10:00h jutros u tom gradu palo je oko 190 litara kiše po metru kvadratnom, što je više nego dvostruko od prosečnih mesečnih padavina. Zbog jakog nevremena neke su škole otkazale nastavu, a delovi grada su bez struje.

Poplavljeni su i delovi zadarske bolnice. Za hitne pacijente organizovan je prevoz u druge bolnice.

Prokišnjava sportska dvorana Krešimira Ćosića i neki poslovni prostori. Ne rade svi semafori. Mobilne mreže imaju povremene prekide u radu baznih stanica.

Najteže je u naselju Relja, ali nije bolje i u ostalim delovima grada.

Voda je ušla u podrume te je mnogima pričinjena velika materijalna šteta. Olujno nevreme prouzrokovalo je ozbiljne probleme i u Murvici, Bibinju, Sukošanu, Ninu.

Prema poslednjim informacijama pukla je brana na Jarugi.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković i potpredsednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević obići će poplavljena područja Zadra, a kako je izvestilo Ministarstvo obrane Hrvatske (MORH), radi pomoći poplavljenim područjima u pripravnosti je 300 pripadnika Oružanih snaga , koji se nalaze u kasarnama u Benkovcu i Zemuniku.

Olujno nevreme praćeno veoma jakom kišom zahvatilo je i podvelebitsko primorje. Između Starigrada-Paklenice i Karlobaga poplavljene su brojne kuće i poslovni prostori, a najteže je u naselju Milovci-Uramovac. Bujice s Velebita su poplavile Jadarnasku magistralu.

Pogledajte video priloge!

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!