Radio Bambi

Ovi načelnici su ‘milioneri’!

Građani Republike Srpske i Federacije BiH mogu na zvaničnoj internet stranici Centralne izborne komisije (CIK) pogledati ‘Izjave o imovinskom stanju’ aktuelnih načelnika / gradonačelnika. Isključeni su zaštićeni lični podaci.

Imovina mnogih načelnika i gradonačelnika u Republici Srpskoj meri se u po nekoliko stotina hiljada maraka. Kuće, stanovi, luksuzni automobili, delimično vlasništvo ili potpuno vlasništvo raznih malih i velikih kompanija, nekretnine u Srpskoj i u susednim zemljama, državna plata od nekoliko hiljada maraka mesečno – to je život naših načelnika i gradonačelnika.

Ima i onih ‘skromnih’ kojima je mesečna plata od 4-5.000 maraka ili malo više sasvim dovoljna, uz jednu kuću ili stan procenjene vrednosti nekoliko desetina hiljada maraka, i auto vrednosti koliko i mesečna plata.

Ima i onih čiji imovinski kartoni ‘upadaju u oči’ jer cifre prelaze milion, dva, pa i deset miliona maraka.

Jedan od svakako najbogatijih načelnika je u Šipovu – Zoran Kovač, kadar SNSD-a. Na njegovom imovinskom kartonu, između ostalog je navedeno da je vlasnik četiri firme, te da je vrednost onoga što poseduje veća od 10 miliona maraka.

Milioner među načelnicima je i u Šekovićima, kadar ‘SP-a’ Momir Ristić. Vlasnik je pet stanova i dve kuće, nešto od toga je u Srpskoj, a nešto u Srbiji. Vozi automobil vrednosti 40.000 maraka. Ukupna vrednost njegove imovine je veća od dva miliona maraka.

Njegov kolega u susednoj opštini Vlasenica takođe je ‘milioner’. Miroslav Mićo Kraljević, kadar ‘SNSD-a’ vozi automobil vredan 60.000 maraka, vrednost nekretnina i zemljišta koje poseduje veća je od 230.000 maraka, većinski je vlasnik jednog privatnog preduzeća (70%), što izraženo u novčanoj vrednosti iznosi 800.000 maraka. Ukupna vrednost na njegovom imovinskom kartonu veća je od milion maraka.

Još jedan ‘SNSD-ov’ načelnik koji je milioner – Momir Lazarević u Milićima. Nekretnine, luksuzni automobili, zemljište u Srpskoj i u Crnoj Gori, 500.000 maraka vrednost akcija u jednom preduzeću, sve ukupno – na imovinskom kartonu više od milion maraka.

‘Zamalo milioner’ moglo bi se reći za gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića, kadar ‘SDS-a’. U njegovom imovinskom kartonu upisane su nekretnine, vikendica, zemljište, poslovni prostor, iako mnogi u Bijeljini ‘pričaju’ da je ta imovina mnogo veća nego što se o tome priča i piše. Mićić vozi dva automobila, jedan vrednosti 30.000 drugi 20.000 maraka, a ukupan zbir u imovinskom kartonu gradonačelnika Bijeljine je veći od 979.000 maraka.

Ove i sve ostale imovinske kartone aktuelnih načelnika / gradonačelnika možete pogledati klikom na link >>> OVDE!

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!