Radio Bambi

Ovo su nove cene goriva na pumpama u Srpskoj!

Na pojedinim benzinskim pumpama u Republici Srpskoj od danas je gorivo skuplje za oko 7 feninga po litru. Iz ‘Grupacije za promet nafte i naftnih derivata’ u Privrednoj komori Republike Srpske pojašnjavaju da su nove cene rezultat poskupljenja barela sirove nafte na svetskom tržištu.

Ko nije imao zalihe goriva, kažu, već je digao cene, jer je gorivo kupio po novoj ceni. Onaj ko trenutno na raspolaganju ima još zaliha goriva, cenu nije digao, ali će to uskoro učiniti.

Dušan Srdić, predsednik Udruženja potrošača ‘Reakcija’ Banjaluka, kaže da je Srpska u toku prošle godine imala najjeftinije gorivo u regionu, kao i to da sada ima skuplje gorivo od Austrije.

-“Po ceni goriva sada smo u nivou sa Srbijom i Hrvatskom. Kada pogledate kolike su plate kod njih u odnosu na naše, onda je gorivo preskupo za naše građane. Ovo će dovesti do toga da osnovne životne namirnice poskupe, jer je već došlo do poskupljenja žitarica”, – ističe Srdić.

Zadnje poskupljenje goriva bilo je 1. februara ove godine, kada je na snagu stupio izmenjeni ‘Zakon o akcizama’, te je cena goriva skočila za oko 18 feninga po litru.

Nove cene goriva na pumpama u Srpskoj

‘Benzin 95’  od 2,18 – 2,20 KM

‘Benzin 98’  od 2,20 – 2,35 KM

‘Euro Dizel 4’  od 2,18 – 2,20 KM

‘Euro Dizel 5’  od 2,20 – 2,25 KM

Auto-gas  od 1,19 – 1,22 KM

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!