Radio Bambi

Poginuo Dalibor Andonov Gru!

Jedan od najpoznatijih srpskih repera, Dalibor Andonov, široj javnosti poznatiji kao Gru (46), poginuo je danas kod Nautičkog kluba “Zemun”, kada je vozeći kajt upao u Dunav. Tragično stradalog repera na obalu su čamcem izvukli prijatelji.

Pozvana je Hitna pomoć, koja je mogla samo da konstatuje smrt.

Gru je bio legenda devedesetih, voleo je ekstremne sportove, a nastradao je upravo vozeći kajt.

Nakon što je izdao prvi rep album u Srbiji 1995. godine pod nazivom ‘Da li imaš pravo’, Gru izdaje komercijalno najuspešniji rep album u Srbiji ikada, ‘Gru2’ 1996. godine, zahvaljujući kome je postao i ostao lider stare škole repa u Srbiji, koju su činili ‘C-Ya’, ‘Who Is The Best’, ‘Monteniggers’, ‘Rhytm Attack’ i dr.

Sa velikim hitovima ‘5-ak’, ‘Biću tu’, Gru je na albumu provukao i gangsterski prkosnu himnu ‘Srce’ i emotivno slamajuću ‘Dosta mi je svega’, uspostavljajući sjajan balans između komercijalnog i andergraunda. Do danas, niko u Srbiji nije uspeo napraviti uspešniji rep album.

Postao je poznat po objavljivanju provokativnog spota za pesmu ‘Biću tu’ 1996. godine. Naime, u njemu su se pojavile devojke iz, tada buduće, grupe Models, a ispod su bili ispisani nasumično birani brojevi, po uzoru na reklame za ‘hot-lajn’. Međutim, ti brojevi su zaista postojali, pa je kasnije u spotu preko tih brojeva pisalo rasprodato.

Ostali Gruovi singlovi sa drugog studijskog albuma su ‘Srce’, ‘Dosta mi je svega’ (sa dva različita video-spota), i ‘5-ak’.

Godine 2010. sa Ajs Nigrutinom snimio je spot za pesmu ‘I dalje me žele’, a 2016. godine sa Đansom singl ‘Kilo koke’.

Gru je iza sebe ostavio suprugu Danicu Prvulović, bivšu manekenku i dvoje dece, sinove Vuka i Relju.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!