Radio Bambi

Porodila se na tavanu, pa s majkom ubila bebu!

Federaciju BiH i celu regiju potresa ovih dana novi stravični slučaj čedomorstva, koji se dogodio u Unsko-sanskom kantonu (USK). Poziv dežurnog lekara iz Doma zdravlja Bužim, 17.avgusta digao je na noge inspektore MUP-a USK-a, kada im je javljeno da je u ambulantu doneto novorođenče koje je verovatno ubijeno.

Nesrećno dete su lekaru donele L. E. (19) i njena majka H. E. (41) iz naselja Elkasova rijeka i rekle su kako je beba rođena mrtva. Doktori su pokrenuli proceduru i proveru tih navoda, a ubrzo je utvrđeno da je dete umrlo nasilnom smrću.

Odmah je obaveštena i policija.

Naređena je obdukcija bebe po hitnom postupku. Kada je stigao rezultat crne slutnje su se obistinile – beba je ubijena.

Dve žene koje su donele mrtvo novorođenče, pritisnute dokazima, priznale su šta se zapravo dogodilo.

L. E. je ostala u drugom stanju sa muškarcem sa kojim je bila u tajnoj vezi. On navodno nije hteo da čuje za trudnoću, predlagao je abortus, što je L. E. odbila. Uspešno je krila trudnoću od svoje porodice. Nosila je široku odeću, govorila kako joj se povećao apetit i želja za raznom hranom, i niko od ukućana nije primetio da je u drugom stanju. Kako je trudnoća odmicala, ona se poverila svojoj majci, koja je odlučila da do kraja sve ostane tajna.

Kada je dobila trudove, L. E. je otišla na tavan porodične kuće, gde se uz pomoć majke porodila. Odmah zatim je novorođenče umotala u ćebe i ugušila ga, a u čemu joj je pomogla njena majka H. E. Kako prenose federalni mediji, radi se o o Lejli i Hanki Elkasović iz Bužima.

Nakon hapšenja i priznanja, one su predate u nadležnost dežurnog tužioca koji je predložio da im se odredi pritvor.

Istražioci će saslušati i oca ubijene bebe, a čije ime je Lejla navodno otkrila u policiji.

Pretresena je i porodična kuća Elkasovića. Inspektori su pronašli tragove krvi kao i ćebe kojim je beba ugušena. Sve je poslato na veštačenje, te će kao dokaz biti korišteno u predstojećem sudskom procesu protiv osumnjičenih.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!