Radio Bambi

Požar na jahti, jedna osoba povređena!

Požar na 10-ometarskoj jahti u akvatorijumu tivatskog zaliva, koji je MUP Crne Gore prijavio Službi zaštite i spašavanja jutros u 8:55h, stavljen je pod kontrolu. Požar na jahti je izbio u blizini marine i luksuznog naselja Porto Montenegro u Tivtu.

Nije saopšteno da li je jahta uplovljavala ili isplovljavala iz marine, kao ni u čijem je vlasništvu.

Nakon dojave MUP-a, na teren su se odmah uputili dežurna i pripravna ekipa vatrogasne službe, a u akciju se uključila i protivpožarna ekipa marine Porto Montenegro. Ukupno 6 vatrogasnih vozila čekalo je na obali, dok je prvi deo akcije gašenja požara izveden na moru uz pomoć protivpožarnog broda ‘Jovana’. Nakon što je ugašen plamen, jahta je privedena obali, gde se uz detaljan pregled svih delova vodi računa da ne dođe do naknadne aktivacije plamena.

U požaru je povređena jedna osoba, koja je medicinski zbrinuta.

-“Trenutno ispumpavamo vodu i protivpožarnu penu, kako bismo osigurali da ne dođe do štete za ekosistem. Naravno, prva faza akcije je bila evakuacija povređenih. Jedna osoba je zadobila opekotine prvog stepena i za nju se pobrinula Hitna pomoć Tivat”, – objasnio je komandir Službe zaštite i spašavanja, Zoran Barbić.

Plovilo je prebačeno na siguran vez u marini Porto Montenegro, gde se sada sprovode završne mere kako bi se osiguralo da ne dođe do naknadnih posledica po ljude, materijalna dobra i ekosistem.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!