Radio Bambi

Pretučena, davljena i bačena u reku!

U gradskoj mrtvačnici u Mostaru okončana je obdukcija tela brutalno ubijene Lane Bijedić (19). Prema preliminarnim neslužbenim informacijama bliskim istrazi, devojka je zadobila više udaraca u glavu, a pronađeni su i tragovi davljenja. Nakon toga je bačena u reku Studenčicu u mestu Studenci na skrovitom mestu, tačno ispod vijadukta autoputa.

Njeno telo je sinoć izvučeno iz reke Studenčice kod Ljubuškog, a iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona je potvrđeno da je ona ubijena. Lanino beživotno telo u reci je ugledao ribar.

On je obavestio policiju, a nastradalu su iz reke izvukli pripadnici Gorske službe spašavanja iz Ljubuškog i Čitluka.

Njen nestanak su juče u 17 časova prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vreme ‘s kafe s prijateljicom’, kako je to majci rekla, zavladala je panika. Majka je bezuspešno pokušavala dobiti na njen telefonski broj. Za sada nema nikakvih tragova koji bi mogli dovesti do ubice.

Pripadnici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona i dalje obezbeđuju mesto zločina, a istražioci pretražuju teren.

Ovih dana se Lana Bijedić, kćerka dekana mostarskog Fakulteta informacijskih tehnologija, pripremala za odlazak na studije u Sarajevo.

Kolektiv Srednje građevinske škole u Mostaru statusom na ‘Fejsbuku’ se oprostio od nekadašnje učenice pomenute škole.

-“Juče nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu devojku, zainteresovanu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom ličnošću. Osvajala je nagrade na takmičenjima iz engleskog jezika i kulturnog nasleđa. U ime sećanja na Lanu, u našoj školi danas su bili skraćeni časovi. Učenici su u tišini, svojim uzornim ponašanjem i razgovorom sa profesorima i direktoricom odali počast našoj Lani”, – stoji u ‘postu’ objavljenom na zvaničnom ‘Fesjbuku’ Srednje građevinske škole Mostar.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!