Radio Bambi

Protest ispred Okružnog tužilaštva u Bijeljini

U organizaciji aktivistkinja Fondacije “Lara” i uz podršku 70 NVO i građana Bijeljine, danas je ispred zgrade Okružnog tužilaštva u Bijeljini održan miran protest pod sloganom “Pravda za decu žrtve seksualnog nasilja”.

Protest je organizovan zbog odugovlačenja suđenja Milenku Tomiću (62) iz Bijeljine, koji se tereti da je kao bokserski trener zloupotrebio poverenje devojčice (14) i njenih roditelja, te je devojčicu seksualno zlostavljao, vodio je na takmičenja gde joj je davao alkohol, slao lascivne poruke tražeći da ima s njom intimne odnose.

Kada se devojčica poverila roditeljima, on ih je ucenjivao i pretio im, tražeći da slučaj ne prijave policiji i tužilaštvu.

Optužnica protiv Tomića je podignuta i potvrđena pre 2 godine, ali su nakon toga usledile brojne opstrukcije. Na zahtev odbrane je održano čak 28 ročišta, što je presedan neviđen u domaćoj sudskoj praksi. Pošto suđenje nije završeno za 2 godine, Tomić bi, po sili zakona, 1. februara mogao biti pušten iz pritvora.

Svi okupljeni na današnjem protestu potpisali su Javni apel, tražeći disciplinsku odgovornost za sudije u slučaju Tomić.

Aktivistkinje Fondacije Lara smatraju da je veće Okružnog suda u Bijeljini ovaj sudski proces pretvorilo u farsu, čime je javnost šokirana, a devojčica žrtva seksualnog zlostavljanja će, nakon izlaska zlostavljača iz pritvora, biti ponovo izložena nasilju.

Protest je organizovan danas, uoči nastavka maratonskog suđenja Tomiću.

Na današnjem ročištu je farsa nastavljena, odbrana je tražila izuzeće tužilaca, što je sud prihvatio. Time će proces biti dodatno produžen.

“Nema opravdanja” i “Zamislite da je vaša kćerka” glavne su poruke današnjeg protesta ispred zgrade Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!