Radio Bambi

Sedmi dan potrage za Gačićem, stiglo pojačanje!

Sarajevo, Konjic (FBiH) – Sedmi je dan potrage za višestrukim ubicom Edinom Gačićem (42), koji još uvek izmiče brojnim policijskim patrolama koje intenzivno tragaju za njim. U Kanton Sarajevo (KS) danas je kao ispomoć stiglo 130 policajaca iz drugih kantona i to nakon evidentno narušene sigurnosne situacije i ubistva policajca kod Tarčina.

Opsežna potraga za sada nije dala rezultate. Vlada KS je čak saopštila da će nagraditi novčano svaku informaciju koja bude dala rezultata.

Zbog postojanja osnovane sumnje da bi se višestruki ubica Edin Gačić mogao vratiti na područje opštine Konjic, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-Neretvanskog Kantona (MUP HNK) intenzivno vrše kontrolu svih vozova koji dolaze i odlaze iz Konjica, kao i kontrolu železničke pruge i tunela okolo Konjica.

-“Sve raspoložive jedinice MUP-a HNK su na terenu i zajedno sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i ostalim državnim agencijama intenzivno tragaJU za Edinom Gačićem”, – rekao je Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK.

Podsećamo, Edin Gačić je u prošli ponedeljak ubio Sauda Sultanića u mestu Podorašac kod Konjica, a u subotu policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

Edin Gačić je tokom minulog rata bio istaknuti pripadnik zloglasnog odreda “El mudžahedin”, a ovo mu nisu prva ubistva u miru. On je 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo svojoj majci.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!