Radio Bambi

Što pre otkriti sve osobe koje su zaražene!

U Republici Srpskoj su registrovana 34 nova slučaja virusa korona (COVID-19), pa je sada broj zaraženih povećan na 155. Ovo je novinarima jutros saopštio ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

-“Od 34 nova lica koja su zaražena virusom korona, 22 je iz Banjaluke, četiri iz Teslića, dvoje iz Laktaša i Prnjavora i po jedno lice iz Prijedora, Bijeljine, Kotor Varoša i Modriče. Pokušali smo da povećamo kapacitet testiranja. Naš cilj je da što pre otkrijemo sve osobe koje su pozitivne”, – rekao je Šeranić.

Trenutno je u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 16.629 osoba.

Od korona virusa u Srbiji preminulo je ukupno sedam osoba. Prema poslednjim informacijama potvrđeno je 457 slučajeva zaraze korona virusom u Srbiji. Najviše zaraženih je u Beogradu, Nišu i Valjevu.

74 osobe su pozitivne na korona virus u FBiH, tri osobe su izgubile život usled zaraze opakim virusom.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je još jedan novi slučaj korona virusa. Time je broj obolelih u Crnoj Gori porastao na 70. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6.258 osoba.

Prema jutrošnjim informacijama, u Hrvatskoj je korona virusom trenutno zaražena 551 osoba, a u poslednja 24 časa registrovano je 70 novih slučajeva. Tri osobe su preminule od korona virusa.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!