Radio Bambi

Stotinu godina postojanja Banje Vrućice!

Stotinu godina postojanja Zdravstveno-turističkog centra Banja Vrućica kod Teslića, biće obeleženo danas, svečanom akademijom kojoj će prisustvovati i predsednica Republike Srpske, Željka Cvijanović. 6. septembra promovisana je monografija o istorijatu Banje Vrućice, a putem socijalne mreže ‘Viber’ sutra će biti pušteni stikeri sa motivima Banje.

Lekovita termominerlna voda ovde je korištena još u vreme starih Rimljana. Da je to tako, potvrdili su dokazi pronađeni vekovima kasnije.

Autor Monografije ‘Banja Vrućica – Vek u službi zdravlja’, Bojan Stojnić, naveo je da je 1925. godine tokom kaptaže banjskih izvora pronađen zlatnik i ogrlica iz rimskog perioda.

Danas je Banja u zlatnom periodu. Rekordna posećenost, savremena oprema, stručni lekari, kabineti i usluge – svrstali su je na čelo banjskog turizma u regionu. Obgrljena je blagim brežuljcima, obroncima planine Borja, obraslim gustom šumom i spojenih sa prostranom ravnicom doline reke Usora. Umereno kontinentalna klima, zajedno sa termomineralnom vodom, poklanjaju opuštajući čist vazduh, mir, tišinu i zdravlje.

U okviru kompleksa se nalazi četiri hotela (‘Kardial’, ‘Posavina’, ‘Hercegovina’ i ‘Srbija’) i Etno selo Usora.

– Lekovita termomineralna voda;

– Sedam bazena;

– Medicinska rehabilitacija;

– Dijagnostički centar;

– Lečenje nepokretnih i slabo pokretnih osoba;

– Rehabilitacija kardiovaskularnih, reumatoloških i neuroloških oboljenja;

– Terapijske i fizikalne procedure;

– Wellnes rituali i paketi;

– Medical wellnes;

– Spa beauty;

– Sauna;

– Razne vrste masaža;

– Organizacija kongresa, seminara i slično.

– Restorani;

– Aperitiv bar;

– Uređene staze za šetnju.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!