Radio Bambi

TV ‘Prva’ i ‘O2’ prodate za 180 miliona evra!

Grčka kompanija ‘Antenna Group’ postigla je dogovor sa biznismenom Srđanom Milovanovićem, o preuzimanju 100% osnivačkih prava ove kompanije u Srbiji i Crnoj Gori. U vlasništvu ‘Antenna Group’ u Srbiji su ‘O2 TV’, ‘Prva srpska TV’, ‘Play radio’, šest kablovskih tv kanala i tri portala (Prva.rs, O2tv.rs i B92.net), a u Crnoj Gori ‘TV Prva CG’ i portal ‘Prvatv.me.

Vrednost akvizicije je 180 miliona evra.

Srđan Milovanović je doskorašnji suvlasnik ‘Kopernikus technology’, drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji.

Grčka kompanija je danas saopštila da je promena osnivačkih prava deo poslovne strategije kompanije, koja će se fokusirati dalje na razvoj osnovne delatnosti i poslovanja.

-“Zadovoljni smo što smo izabrali pravog vlasnika pod čijim će vođstvom kompanija nastaviti fazu progresivnog rasta i daljeg jačanja liderske pozicije na tržištu”, – rekao je Teodor Kirijaku, vlasnik ‘Antenna Group’.

Novi vlasnik Srđan Milovanović je najavio da će se njegovi ciljevi i planovi kretati u pravcu ‘suverene gradnje i daljeg razvoja ove ugledne medijske kuće, uvećanja produkcionih kapaciteta i širenja medijske platforme’, te da će ‘ambiciozne planove jačanja liderske pozicije kompanije sprovoditi isti tim ljudi koji važe za vrhunske profesionalce i jedne od najboljih u domaćoj medijskoj industriji’.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!