Radio Bambi

Uhapšen jer je ‘naručio’ ubistvo brata!

Muškarac inicijala R.B. (55) iz Bihaća (FBiH) uhapšen je danas zbog postojanja osnovane sumnje da je angažovao određene osobe sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), koje su trebale da za novčani iznos od 100.000 evra, izvrše likvidaciju njegovog brata D.B. i nanesu teške telesne povrede njegovom sinu N.B., koje bi za posledicu imale određeni stepen invaliditeta. U sklopu aktivnosti federalne policije, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać, izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dve lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični.

-“Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municja, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog krivičnog dela”, – saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izveštaj o počinjenom krivičnom delu u zakonskom roku biti predat Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona (USK).

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije. Više detalja nije saopšteno.

Nezvanično, do hapšenja je došlo nakon tajne operacije policije, odnosno nakon što su se policajci predstavili kao plaćene ubice, te tako došli u kontakt sa naručiocem ubistva.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!