Radio Bambi

Za ‘druženja’ na jahti plaćaju desetine hiljada evra!

Pod izgovorom da se bave modelingom, da rade kao hostese, promoterke ili bebisiterke, sve više devojaka odlučuje da se bavi najstarijim zanatom na svetu. Neke od njih se u tom poslu dobro snađu, a neke prođu kao bose po trnju.

Stiglo je leto, a sa rastom temperatura, rastu i apetiti ‘moćnih i bogatih ljudi’. Njihove jahtice su spremne za nove raskalašene zabave i orgije, na kojima se okuplja elita, a uz njih i ‘elitne prostitutke’.

Na takvim zabavama na jahtama sve je prepuno alkohola i kokaina, raznih seks-pomagala (vibratora, strap on-ova, bičeva, dilda, Ben Wu kuglica…), a tablete za potenciju se žvaću kao bombone.

U jahting prostituciji na Jadranu uživaju slavni glumci, sportisti, pevači, moćni tajkuni, kriminalci, političari, biznismeni, bogati šeici. To je ekipa koja priređuje žurke na ‘pjenu od mora’, tokom celog leta. Za svoja druženja izdvajaju na desetine hiljada evra. Devojke se na Jadran dovode iz Srbije i BiH. Svojim najbližima ‘prodaju priču’ da su pronašle posao na moru, da će raditi u klubovima kao hostese, promoterke ili eventualno kao bebisiterke ‘preko grane’. Istina, mnoge od njih i odu ‘preko grane’ (Švajcarska, Nemačka, Austrija) ali ne kako bi radile kao bebisiterke, nego da prodaju svoje telo. Mnogobrojne devojke iz Srbije, BiH i Hrvatske isti taj posao odrađuju i na inostranim jahtama, pod izgovorom da rade manekenske poslove.

Sve njih angažuju agencije za ‘poslovnu pratnju’. Njima ‘bogataš’ (čitaj njegovi ljudi) šalje mail sa željama, ostavi kontakt broj i lokaciju gde je planirana žurka, a agencija posle obavlja svoj deo posla. Devojke na jahtu dovozi obezbeđenje. Zatim se isplovljava na otvoreno more i vraćaju se naredno jutro, ili tek posle tri-četiri dana. Među posadom je obavezno barem jedan čovek iz agencije koji prati da li će ‘noćne dame’ biti ‘poslušne’, a klijenti zadovoljni. Klijent unapred zna koliko treba da plati za standardne, koliko za posebne, a koliko za specijalne usluge. Deo novca uplati ranije, a ostatak po ‘obavljenom poslu’, naravno ukoliko bude zadovoljan. Ako nisu zadovoljene želje klijenta, uvek je odgovorna i kriva devojka, kojoj se tada ‘loše piše’.

Devojke moraju da budu lepe, atraktivne, zgodne, duhovite i bez predrasuda. Moraju biti spremne da ostvare sve seksualne želje i fantazije klijenata, a ukoliko klijenti budu zadovoljni, devojke dobiju i dobru napojnicu. Minimalna napojnica koju klijenti daju elitnim prostitutkama je 500 evra, a maksimalna 3.000 evra. Agencije devojkama ‘bakšiš’ ne uzimaju, a isplaćuju im 40% od zarađene svote ili 20% ukoliko devojka ima posrednika između nje i agencije.

Ovakav način zarade mogu ostvariti snalažljivije devojke i one koje imaju ‘staža’, a za početnice je situacija teža. Naime, kada agencija pronađe devojke ‘za posao’, prvo ulaže u njih, a one to kasnije moraju vratiti, pa tek onda mogu početi zarađivati. Smeštaj, hrana, garderoba, frizura, šminka, redovni ginekološki pregledi, osnovni kurs stranih jezika, vrlo često i estetski zahvati, sve to agencija plati. Račun se ispostavi radnicama koje taj dug moraju ‘odraditi’, a tek nakon nekoliko obavljenih poslova bez ‘plate’, devojke uspevaju izmiriti dug. Nakon što devojka izmiri dug, uspe sebi da obezbedi sve gore navedeno, odnosno sve to počne sama finansirati (uglavnom to uspevaju uraditi od napojnica koje dobiju), počinje i da raste cifra na njenom računu.

One koje imaju manje sreće, nastave ‘karijeru’ sa posrednikom (makroom) koji ugovara poslove između nje i agencije, pa devojke često po obavljenom poslu ostanu bez centa, jer makro uzme sve zarađeno. Ukoliko se pobune, rizikuju da dobiju i batine, da završe u zatvoru i ko zna šta još loše.

Istina, postoje i ‘makroi profesionalci’ koji se drže one stare – ‘čist račun, duga ljubav’. Od procenta koji dobije od agencije, takav makro svojoj štićenici daje 50%. Kako zaradu, štićenica i makro isto tako dele i troškove. Ipak, zbog toga što je jako teško u početku naći ‘makroa profesionalca’, devojke se odlučuju za onu prvu varijantu, da budu štićenice agencije.

Cena se obračunava ‘po satu’, a najveća moguća zarada agencije može iznositi i do vrtoglavih 80.000 evra za jednu noć. Ovu cifru, za jednu noć na jahti, agenciji može zaraditi pet devojaka koje su angažovane 6 sati u opciji ‘full paket’. Pomenuti paket podrazumeva da ne postoji seksualna fantazija klijenta, ma koliko bila bizarna, koju devojke neće ispuniti.

Sigurna ženska kuća godinama je upozoravala na pojave koje su vidljive i običnom građaninu tokom leta na Jadranu, a to je da na velikom broju jahti borave gole devojke ili to što u pojedinim klubovima oko šipke igraju nerazvijene devojčice.

Od izvora iz policija Crne Gore i Hrvatske saznajemo da su angažovali nekoliko sektora iz svojih Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), kako bi na kvalitetan način suzbili ovu pojavu u bilo kom obliku. Ipak, u tome, barem do sada, nisu bili preterano uspešni.

Elitna ili jahting prostitucija zaživi tokom letnje turističke sezone na Jadranu, a prema proverenim informacijama sa terena, tako će biti i ove godine.

U Krivičnom zakonu Crne Gore postoji krivično delo ‘Posredovanje u vršenju prostitucije’. Tretira stuaciju u kojoj se neko lice koristi za seks pri čemu se daje ili obećava novac ili neki drugi vid naknade ili nagrade za takvo angažovanje. Visina kazne za ovo krivično delo zavisi od toga da li je učinjeno prema maloletnoj osobi, kao i da li je počinjeno na organizovan način.

U članu 210, stav 1, Krivičnog zakona Crne Gore, propisana je kazna zatvora u trajanju od tri meseca do dve godine za onoga ko navodi ili podstiče drugu osobu na prostituciju ili učestvuje u predaji nekog lica drugome radi prostitucije. Ista kazna odnosi se i na propagiranje ili reklamiranje prostitucije preko medija.

Agencije, klijenti, devojke, sve je to jedan veliki uigrani tim, koji misi na svaki detalj, pa tako i na situacije koje bi ugrozile ‘posao’. Koliko god policija pokušavala razbiti takve timove i lance, oni su jako oprezni i uglavnom ostaju nedodirljivi i izvan zakona.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!