Radio Bambi

Zvornik – Pojačana kontrola sa akcentom na odnos vozač-pešak!

U proteklih 10 meseci na području koje pokriva Policijska uprava (PU) Zvornik dogodilo se 19 saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovali pešaci, od kojih je jedan smrtno stradao, saopšteno je iz ove PU. Najavljena je pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom na odnos vozač-pešak, kao i kontrola pešaka radi poboljšanja stanja bezbednosti.

-“Akcijom koja je počela danas i koja će trajati do 21. novembra, povećava se bezbednost pešaka, ali i podseća se na važnost poštovanja saobraćajnih propisa prilikom njihovog kretanja”, – saopšteno je iz PU Zvornik.

Policijska uprava Zvornik apeluje da se pešaci, naročito oni stariji, kreću po površinama namenjenim ovim učesnicima u saobraćaju, te da noću i u uslovima smanjene vidljivosti koriste svetlo-odbojne prsluke.

Upućen je apel vozačima da se pridržavaju odredaba ‘Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima’, kako bi vlastitu i bezbednost drugih podigli na viši nivo.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!